Закон про освіту: Клімкін повідомив, чи звільнятимуть учителів

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє, що закон України про освіту не передбачає звільнення вчителів або закриття шкіл.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запевняє, що закон України «Про освіту» не передбачає звільнення вчителів або закриття шкіл.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з румунським колегою 12 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Мовний конфлікт України з Угорщиною: хто виграє, а хто програєУгорщина погрожує санкціями через український освітній закон. Члени ПАРЄ, серед яких лідирують представники Румунії, також критикують норми закону. На чиєму ж боці правда, розповіли експерти.

За словами міністра, відповідну інформацію він отримав від міністра освіти Лілії Гриневич.

«Хочу дуже чітко сказати, оскільки я дивився пресу, вся ця міфологія, інтерпретація, а іноді й спекуляція, кажуть, що когось звільнять, щось закриють. Я дуже детально обговорював це питання з міністром освіти України. Ми позавчора разом були в Страсбурзі, хочу сказати, що ніхто не збирається закривати жодної школи, ніхто не збирається звільняти когось із учителів. Навпаки, ми будемо працювати над спільною програмою, щоб дати їм можливість власного вдосконалення й можливості ще більш ефективно викладати в тих школах, які в нас є», – заявив Клімкін.

Раніше Гриневич розповіла про загрози, які несуть «мовні гетто».

Нагадаємо, Клімкін роз'яснив голові МЗС Угорщини зміст освітньої реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: