Черниш розповів, коли Україна матиме закон про статус політв’язнів

Читать на русском
Верховна Рада має вже восени ухвалити законопроект про статус політв’язнів, який передбачає надання правової та фінансової допомоги.

Верховна Рада має вже восени ухвалити законопроект про статус політв’язнів, які постраждали від дій Росії. Законопроект передбачає надання політв’язням правової та фінансової допомоги.

Про це повідомив міністр із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в ефірі «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

«Це вперше за три роки ми зробили намагання ухвалити законопроект, який би підтримав цих людей. Сподіваємося депутати восени ухвалять закон. Важливо, щоб закон був підкріплений рядком у державному бюджеті», – сказав Черниш.

У Криму затримали татарина, який наважився на одиночний пікетВ окупованому Криму 8 серпня затримали активіста Сервер ага Караметова, який влаштував одиночний пікет під будівлею Верховного суду.

На його думку, виконання закону не потребуватиме багато грошей.

«Деякі громадські організації стверджують, що в нас є три сотні політичних в’язнів. Але офіційно – трохи більше сорока. Ми ще не знаємо, який буде розмір затверджений Верховною Радою, якими будуть видатки на правову допомогу адвокатів. Але це кошти незначні. Навіть на 300 людей цих коштів не дуже багато потрібно. Це не мільярди і не сотні мільйонів. Я думаю, що ці кошти можна знайти в українському бюджеті», – додав Вадим Черниш.

Зазначимо, нещодавно в окупованому Криму Володимира Балуха засудили до 3 років 7 місяців колонії за український прапор на будинку.

Також кримські окупанти хочуть ув’язнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза на 8 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: