Лутковська збирається відвідати кількох українських політв’язнів

Читать на русском
Лутковська запропонувала російському омбудсмену спільний моніторинг дотримання прав увязнених в РФ українців.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська запропонувала російському омбудсмену Тетяні Москальковій спільний моніторинг дотримання прав увязнених в РФ українців.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби омбудсмена, передає «Слово і Діло».

«Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з ініціативою організувати спільний візит для особистої зустрічі з Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Романом Сущенком, Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Павлом Грибом та іншими громадянами України, які перебувають у місцях позбавлення волі на території Російської Федерації», – зазначено в повідомленні.

Також Лутковська ініціює відвідини громадян Росії, що перебувають у пенітенціарних закладах України. Зокрема, відвідати російського військового Віктора Агеєва, який перебуває в Старобільському СІЗО Луганської області.

«Таким чином, ми зможемо розвинути практику взаємних спільних моніторингових візитів до місць несвободи з метою вивчення стану дотримання прав громадян обох держав у цих установах, а також інформування суспільства про дотримання прав людини», – переконана Лутковська.

Раніше стало відомо, що незаконно засудженого в Росії режисера Олега Сенцова знову етапували з іркутського СІЗО.

Іншого українського політв'язеня Станіслава Клиха знайшли в психіатричній лікарні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: