Українського політв'язня знайшли у психлікарні РФ

Читать на русском
Російська омбудсмен стверджує, що Станіслав Клих був шпиталізований за власної письмової згоди.

Український політв'язень Станіслав Клих, незаконно засуджений у Росії, перебуває в психіатричній лікарні міста Магнітогорська Челябінської області.

Про це повідомляє в Facebook офіс української омбудсменки Валерії Лутковської, передає «Слово і Діло».

«У відповідь на звернення уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова поінформувала, що станом на 4 вересня 2017 року Станіслав Клих перебував на стаціонарному лікуванні у філії психіатричної лікарні Федеральної казенної установи охорони здоров’я «Медико-санітарна частина №74 Федеральної служби виконання покарань» Росії в місті Магнітогорську», – йдеться в повідомленні.

Російська омбудсменка також стверджує, що Клих був шпиталізований за власної письмової згоди.

«Зважаючи на поліпшення загального стану Станіслава Клиха, найближчим часом планується його виписка зі стаціонару. Про направлення для подальшого відбування покарання Вам буде повідомлено додатково», – зазначається в листі Москалькової.

Раніше адвокат Ілля Новіков повідомляв, що українського заручника Станіслава Клиха утримують у лікарні в російському Магнітогорську, але не знав, чому та з яким діагнозом Клиха перевели туди.

Лутковська 28 серпня звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням визначити місцеперебування Станіслава Клиха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: