Гройсман повідомив, коли почнуть виплачувати підвищені пенсії

Читать на русском
Закон про підвищення пенсій набув чинності 11 жовтня, від сьогодні починається процес нарахування й виплат осучаснених пенсій, заявив прем'єр Володимир Гройсман.

Закон про підвищення пенсій, ухвалений Верховною Радою й підписаний президентом України, набув чинності. Таким чином, з 11 жовтня починається процес нарахування і виплат осучаснених пенсій.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

Пенсії по-новому: в Мінсоцполітики розповіли, скільки стажу зможуть купити українціУ Мінсоцполітики вирішили зняти обмеження на покупку трахового стажу для виходу на пенсію. Вартість одного року складе близько 17 тисяч гривень.

«Сьогодні набув чинності закон. Ми починаємо процес виплат підвищених пенсій. Вся система готова», – сказав очільник уряду.

Прем'єр підкреслив, що запроваджується нова система, яка дозволить людям «отримувати справедливі пенсії».

«Наші кроки передбачають наступне: більше в Україні не буде мінімальної пенсії в 946 гривень, мінімальна пенсія зросте до 1452 гривень. Менше ніхто не отримуватиме. З цього місяця ми скасували оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Ми це скасовуємо, люди починають отримувати повну пенсію. А далі – підвищення на більш ніж 200 гривень отримають вже цього місяця понад 5,4 мільйона громадян. Загалом осучаснення передбачено для більш ніш 9 мільйонів пенсіонерів», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила пенсійну реформу. За законопроект N6614 в другому читанні проголосували 288 депутатів. 8 жовтня Петро Порошенко підписав закон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: