Рева розповів, як 35 років стажу вплинуть на пенсії українців

Читать на русском
Рева зазначив, що підвищити пенсії без підвищення страхового стажу неможливо, оскільки дефіцит бюджету становить 141 мільярдів гривень, а коштів немає не тільки на підвищення пенсій, а й на поточні виплати пенсіонерам.

Страховий стаж 35 років гарантуватиме пенсію в розмірі 35% від зарплати.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає УНІАН, пише «Слово і Діло».

Пенсійна реформа: хто дав вирішальні голосиЯкі фракції підтримали зміни до пенсійних законопроектів, хто утримався, а хто голосував проти – ми зобразили на одній інфографіці.

«У нас у пенсійній формулі три показники. Показник перший – середня зарплата за три роки перед виходом на пенсію. Позиція два – індивідуальний коефіцієнт заробітку, тобто порівнюється кожен місяць, коли ви платили внесок, із середньою зарплатою в Україні й виводиться коефіцієнт. Сума коефіцієнта ділиться на їх кількість і виходить середній коефіцієнт. І третій показник – коефіцієнт страхового стажу. Якщо ми говоримо, що коефіцієнт дорівнює одиниці за кожен рік, в якому ви працювали, то при повному страховому стажі, який відсоток ви маєте отримати заміщення? Якщо у нас 35 років – умова для виходу на пенсію в 60 років? 35%. Будь ласка, все у ваших руках, працюйте, платіть внески, й ви за цією формулою отримаєте не менш ніж 35% своєї середньої зарплати», – заявив Рева.

Пенсійна реформа: хто дав вирішальні голосиЯкі фракції підтримали зміни до пенсійних законопроектів, хто утримався, а хто голосував проти – ми зобразили на одній інфографіці.

Крім того, він зазначив, що підвищити пенсії без підвищення страхового стажу неможливо, оскільки дефіцит бюджету становить 141 млрд грн, а коштів немає не тільки на підвищення пенсій, а й на поточні виплати пенсіонерам.

«При 26 мільйонах осіб працездатного віку в нас офіційно платять ЄСВ (єдиний соціальний внесок) лише 12 мільйонів осіб, а за офіційною статистикою в Україні 16 мільйонів зайнятих. Тобто 4 мільйони офіційно не платять страхові виплати. Із 12 мільйонів осіб, які платять податки, 4,5 мільйони сплачують із мінімальної заробітної плати», – сказав Рева.

Раніше стало відомо, які надбавки отримають пенсіонери за новою реформою.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року Рева пообіцяв зменшити дефіцит Пенсійного фонду України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: