Суд повернув у власність Києва ділянку на Трухановому острові

Читать на русском
Бізнесмен, не маючи правовстановлюючих документів, самовільно зайняв 10 соток землі на території пам'ятки ландшафтуй й самовільно звів два приміщення.

Суд повернув у комунальну власність міста земельну ділянку в 10 соток на Трухановому острові, що належить до земель історико-культурного призначення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, передає «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевняє, що Труханів острів забудовуватись не будеСказано 4 липня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Встановлено, що підприємець, не маючи жодного правовстановлюючого документа, самовільно зайняв майже 10 соток землі на території пам'ятки ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро» й самовільно звів на ній два нежитлових приміщення.

Реагуючи на ці порушення, місцева прокуратура заявила позов до суду про повернення земельної ділянки з незаконного користування та звільнення її від самовільно збудованих споруд. Суд задовольнив позов прокуратури в повному обсязі.

У Києві змінять правила в'їзду на Труханів острівЗаробити нові правила можуть найближчим часом. Що ж стосується звичайних водіїв, то заїзд на Труханів їм взагалі заборонять.

Крім того, за результатами проведення досудового розслідування місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо згаданого підприємця за фактом скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України (самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці).

Судовий розгляд обвинувального акта триває.

Сьогодні мер столиці Віталій Кличко анонсував будівництво пішохідного моста від арки Дружби народів до Володимирської гірки.

Нагадаємо, що Київрада виділила гроші на добудову Подільсько-Воскресенського моста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: