Кличко розповів, коли в Києві відкриється польський завод із виробництва трамваїв

Читать на русском
Польська компанія Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spółka Akcyjna незабаром відкриє в Києві завод із виробництва трамваїв.

Польська компанія Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spółka Akcyjna (Pesa) відкриє в Києві завод із виробництва трамваїв.

Про це заявив мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко в інтерв'ю НВ, передає «Слово і Діло».

Як мери піклуються про громадський транспорт?Аналітики «Слова і Діла» розібралися, як мери обласних центрів України виконували свої обіцянки по роботі громадського транспорту з 2015 року.

«Відкрию невелику таємницю. Річ у тім, що коли я їздив на польський завод Pesa, то домовився з керівництвом компанії, що в Києві вони відкриють свій завод – спочатку великовузлового складання, а потім і повного циклу», – сказав він.

Також, за його словами, зараз у Києві курсують 400 трамваїв, але 90% із них старші за 30 років. Нещодавно були куплені 40 польських трамваїв і ще 7 львівських – заводу «Електрон».

«Щоб повністю оновити транспортний парк, нам потрібно купити ще 165 нових трамваїв, понад 230 автобусів, 230 тролейбусів. Тобто в три-чотири рази більше, ніж придбали зараз. За найскромнішими прогнозами, потрібно ще років п'ять, щоб купити новий транспорт», – додав Кличко.

Як відомо, заплановане на 1 вересня мером Києва Віталієм Кличком введення в експлуатацію оновленого шляхопроводу на проспекті Науки в Києві відклалося на невизначений термін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: