Кличко хоче з'єднати знакові місця Києва пішохідним мостом

Читать на русском
Кличко анонсував будівництво пішохідного мосту від арки Дружби народів до Володимирської гірки.

Цього року в Києві розпочнеться будівництво пішохідного мосту від арки Дружби народів до Володимирської гірки.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу столичної влади.

«Ми вкладаємо кошти в інфраструктуру. Наприклад, цього року почнемо будувати пішохідний полегшений міст за швейцарським проектом – він буде починатися біля арки Дружби народів поблизу Європейської площі й дійде до Володимирської гірки. І можна буде пішки дістатися знакових місць Києва», – зазначив Кличко.

За його словами, міська влада зараз працює й над тим, щоб зробити столичний фунікулер сучасним і комфортним, привабливою частиною туристичної інфраструктури.

«Цього року ми почнемо, а до весни майбутнього року завершимо й реконструкцію Пейзажної алеї. Одне з улюблених міст киян стане більш сучасним і гарним. Уже є зацікавлені інвестори для будівництва канатної дороги, яка з'єднає арку Дружби народів і Труханів острів. На другому етапі ми плануємо збудувати пересадочний пункт цієї канатної дороги й направимо її через весь острів у Гідропарк. Протяжність маршруту буде 5 кілометрів», – зазначив Кличко.

Він також поділився планами з реконструкції столичного Гідропарку.

«Гідропарк сьогодні в плачевному стані: 140 гектарів напівзанедбаної місцевості. Є вже три міжнародних компанії, які готові вкласти гроші в будівництво парку розваг на цій території – своєрідного Діснейленду. Це буде велика зміна ландшафту, а сума інвестицій складе близько 500 мільйонів доларів. Ми вже на фінальній стадії переговорів», – підкреслив мер Києва.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що першу чергу зоопарку відкриють навесні 2018 рокуСказано 24 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відповідаючи на запитання, чи збільшився туристичний потікдо міста після Євробачення, Кличко наголосив, що Київ має колосальний нереалізований туристичний потенціал.

«Є приголомшливі місця в столиці, де можна відчути дух і характер міста. Багато європейців дізналися про Україну завдяки конкурсу Євробачення й поїхали до нас. Я часто сьогодні чую німецьку, французьку, англійську мови на вулицях Києва. Якщо минулого року до нас приїхало близько 1 мільйона іноземних туристів, то цього року – вже понад 1,2 мільйона. І рік ще не закінчився», – підкреслив мер Києва.

Як повідомлялося раніше, в столиці до роботи взимку комунальні керівні компанії підготували 335 одиниць техніки: 195 тракторів і 140 одиниць малої механізації.

Також зазначимо, в БПП хочуть, щоб Кличко очолив партію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: