Мінінфраструктури прокоментувало загрозу заборони Європою польотів в Україну

Читать на русском
Мінінфраструктури вважає необґрунтованою позицію Європейського агентства авіаційної безпеки щодо запровадження обмежень на авіасполучення в східній частині України.

У Міністерстві інфраструктури вважають необґрунтованою позицію Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) щодо запровадження обмежень на авіасполучення в східній частині України.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, пишуть «Українські новини», передає «Слово і Діло».

«Цього тижня ми надамо всю аргументацію української сторони про те, що ми вважаємо цей бюлетень таким, який не відповідає дійсності», – заявив він.

Омелян зазначив, що загроза обмеження авіапростору є суттєвою, оскільки, незважаючи на те, що бюлетень матиме рекомендаційний характер, багато авіакомпаній будуть виконувати його рекомендації.

Нагадаємо, що Харківська міська рада звернулася з проханням до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не допустити запровадження EASA обмежень на авіаційний рух у східній частині України. Зокрема, це аеропорти Харкова, Дніпра та Запоріжжя.

Відзначимо, що в лютому 2016 року EASA підтвердило готовність «Украероруху» гарантувати належний рівень безпеки повітряного руху 2 маршрутами над Чорним морем.

Україна оштрафувала російські авіакомпанії за польоти до окупованого КримуДержавіаслужба України наклала на російські авіакомпаній 20 тисяч штрафів на 2,7 мільярда гривень за польоти до окупованого Криму.

У квітні 2014 року Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) заборонила авіапольоти до аеропортів Сімферополя та Севастополя. Згодом Євроконтроль заборонив польоти над східною Україною.

Раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян подав зустрічний позов проти авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) про захист честі й гідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: