В ЄС хочуть заборонити польоти до трьох українських аеропортів

Читать на русском
Йдеться про аеропорти в Харкові, Дніпрі та Запоріжжі. До Державіаслужби України від EASA надійшов проект бюлетеня, яким запроваджуються обмеження на авіаційний рух до цих аеропортів.

Харківська міськрада звернулася з проханням до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не допустити запровадження Європейським агентством авіаційної безпеки (EASA) обмежень на авіаційний рух у східній частині України.

Про це йдеться у зверненні Харківської міськради, повідомляють «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Зокрема, це аеропорти Харкова, Дніпра та Запоріжжя.

Український літак АН-2-100 встановив світовий рекорд швидкостіКоманда пілотів українського Ан-2-100 встановила світовий рекорд, пролетівши по замкнутому маршруту із Запоріжжя до Польщі і назад на максимальній швидкості в 255 км на годину.

За інформацією компанії «Нью Системс АМ», що управляє міжнародним аеропортом «Харків», до Державної авіаційної служби України від EASA надійшов проект бюлетеня, яким запроваджується обмеження на авіаційний рух до цих аеропортів. Зокрема, в ньому визнаються небезпечними польоти в межах Дніпропетровського району.

Міська влада просить уряд не допустити закриття повітряного простору над Харковом, обмежившись чинними заборонами на польоти над зоною проведення антитерористичної операції.

«У разі ухвалення цього документа авіасполучення між Харковом та іншими країнами буде припинено, таким чином, Харків опиниться в авіаційній ізоляції. Слобожанщина може стати непривабливим регіоном для іноземних інвесторів, також істотно ускладняться ділові поїздки представників локального бізнесу, що здійснить серйозний негативний вплив на економічне становище центральної та східної частин України», – йдеться в зверненні.

В Україні зміняться правила авіаперевезення дітейРада Міжнародної організації цивільної авіації підтримала поправку в міжнародні стандарти цивільних авіаперевезень, змінивши вимоги щодо віку для дітей, які можуть літати без супроводу.

Депутати відзначили, що наслідком ухвалення такного документа може стати припинення роботи Харківського аеропорту та суміжних підприємств, а також пунктів прикордонного й митного контролю, в яких задіяні близько 1,5 тисячі осіб.

У зв'язку з цим Харківська міська рада звернулася до Гройсмана з проханням винести рішення цього питання на вищий державний рівень і звернутися до EASA з проханням не вводити цей документ в дію, обмежившись чинними заборонами на польоти над зоною проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, нещодавно Україна оштрафувала російські авіакомпанії за польоти до окупованого Криму.

Раніше була названа причина, через яку українські авіакомпанії потрапили під санкції США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: