Омелян vs. МАУ: чому міністр подав позов проти авіаперевізника

Читать на русском
Міністр підкреслив, що вважає маніпуляції з боку МАУ непорядними і не мають ніякого відношення до чесної конкуренції.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян подав зустрічний позов проти авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) про захист честі і гідності.

Про це він заявив під час брифінгу 25 вересня, пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Я приготував позов щодо захисту своєї честі й гідності. Він уже подаий, і я сподіваюся, що буде розглянутий якнайшвидше. Я вважаю, що ті маніпуляції, які ведуться з боку МАУ, є непорядними, не мають жодного стосунку до чесної конкуренції», – сказав Омелян.

Нагадаємо, що МАУ подала позови до суду проти лоукостера Ryanair і Мінінфраструктури на 20 млн грн.

Раніше ірландська авіакомпанія Ryanair після тривалих переговорів скасувала плани щодо виходу на авіаринок України. Авіаперевізник пояснив таке рішення розбіжностями з керівництвом «Борисполя», яке відмовилося виконувати досягнуті між авіакомпанією та Міністерством інфраструктури України домовленості.

Омелян анонсував створення української авіакомпанії, яка складе конкуренцію МАУМіністр висловив упевненість, що нова компанія здійснюватиме внутрішньоукраїнські перевезення.

Своєю чергою, гендиректор «Борисполя» Павло Рябікін звинуватив лоукостер Ryanair у незаконних вимогах. Також він заявляв, що через ультиматум Ryanair аеропорт може зазнати збитків у 2 млрд грн.

Коментуючи ситуацію, що склалася, Омелян заявив, що у відмові Ryanair запланованого входу в Україні винен також і найбільший авіаперевізник країни – авіакомпанія МАУ.

Крім того, Омелян звинуватив МАУ в несплаті 400 млн грн податків. Компанія, своєю чергою, спростувала наявність цього боргу перед держбюджетом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: