Українські авіакомпанії потрапили під санкції США

Читать на русском
Одночасно під санкції потрапили дві українські авіакомпанії, які співпрацювали з іранськими авіаперевізниками, заходи проти яких були запроваджені раніше.

Одночасно під санкції потрапили дві українські авіакомпанії, які співпрацювали з іранськими авіаперевізниками, заходи проти яких були запроваджені раніше.

Мінфін США запровадив економічні санкції проти двох українських авіакомпаній, що базуються в Києві: Dart Airlines і Khors Air.

Про це йдеться в повідомленні відомства, опублікованому на сайті, пише «Слово і Діло».

Санкції проти українських авіаперевізників були запроваджені за «допомогу подсанкціонним іранським і іракським авіакомпаніям через надання їм літаків і послуг».

Так, авіакомпанія Khors передала Caspian Air в лізинг вироблений в США літак разом з як мінімум одним членом екіпажу, а також надала матеріальну підтримку Al-Naser Airlines через лізинг окремого повітряного судна, говориться в повідомленні Мінфіну. За ті ж послуги, надані Caspian Air і Al-Naser Airlines, під санкції потрапила і Dart Airlines.

Крім того, Khors продала кілька літаків іранської Mahan Air, отримавши за це «мільйони доларів», стверджує міністерство. Літаки були куплені безпосередньо у виробників.

Caspian Air була внесена до списку санкцій у 2014 році за транспортування бійців «Корпусу вартових ісламської революції» (КВІР) і їх озброєння з Ірану до Сирії. Al-Naser Airlines підпала під санкції за передачу як мінімум восьми Airbus A340 і одного Airbus A320 інший іранської потрапила під санкції за співпрацю з КВІР компанії - Mahan Air.

Запроваджені обмеження заморожують будь-які активи зазначених компаній в США і забороняють вести бізнес з американцями.

Одночасно з цим США внесли до списку санкцій сім громадян Ірану і два підприємства, які Мінфін підозрює в причетності до кібератаки і в допомоги в розвитку ядерної програми Тегерана.

Раніше США підготували проект резолюції Ради безпеки ООН, що передбачає введення ембарго на поставки нафти в Північну Корею.

Нагадаємо, американський авіаційний концерн Boeing обігнав європейський Airbus за кількістю замовлень в 5 разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: