Україна оштрафувала російські авіакомпанії за польоти до окупованого Криму

Читать на русском
Державіаслужба України наклала на російські авіакомпаній 20 тисяч штрафів на 2,7 мільярда гривень за польоти до окупованого Криму.

Державіаслужба України наклала на російські авіакомпанії, які літають до окупованого Криму, вже більш ніж 20 тисяч штрафів на загальну суму 2,72 мільярда гривень.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Омелян сподівається на прихід в Україну авіакомпанії зі СШАМіністр очікує появи компанії на українському ринку у 2018 році. Про яку компанію йдетися, він не повідомив.

У Державіаслужбі нагадали, що указом президента України від 16 вересня 2015 року запроваджене рішення РНБО про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, зокрема до авіакомпаній Російської Федерації.

За даними Державіаслужби, таких порушників-авіакомпаній з РФ налічується більш ніж 40. Санкція за кожне порушення – штраф у розмірі 8 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (136 тисяч гривень). Факти правопорушень фіксують за даними автоматизованої системи управління повітряним рухом Aircon 2100.

Щодо механізму стягнення Державіаслужба зазначає, що, згідно з Повітряним кодексом України, якщо штраф не сплачений у 15-денний термін від моменту отримання постанови про його накладення, примусове стягнення здійснює Державна виконавча служба.

Станом на 15 вересня 2017 року з вказаної суми в 2,7 млрд грн жодна штрафна санкція не була оплачена. Державіаслужба спільно з Мінінфраструктури та МЗС у межах компетенції звертається до міжнародних судів для стягнення зазначеної заборгованості та запобігання подальшим порушенням повітряного простору України.

Раніше українські авіакомпанії потрапили під санкції США.

Нагадаємо, раніше авіабудівників звільнили від мита та ПДВ при імпорті комплектуючих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: