Муженко: Канада близька до ухвалення рішення про військову допомогу Україні

Читать на русском
Муженко розповів, що питання військової допомоги Україні порушувалося під час зустрічі з начальником штабу оборони Канади.

Начальник Генерального штабу України Віктор Муженко вважає, що Канада дуже близька до ухвалення важливого політичного рішення про військову допомогу Україні.

Про це він розповів за підсумками свого візиту до Канади, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформу».

«Те, що нам потрібно, потребує відповідних політичних рішень. Це питання висить у повітрі, й ми сподіваємося, що найближчим часом воно має спуститися на землю й матеріалізуватися», – сказав Муженко.

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України
Геращенко запевнив, що законопроект про володіння зброєю захисниками Вітчизни буде зареєстрованоСказано 9 червня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

За його словами, це питання було ним порушено під час зустрічі із начальником штабу оборони Канади генералом Джонатаном Венсом.

«У мене була двостороння зустріч із начальником Штабу оборони Канади, під час якої ми проговорили питання надання Канадою допомоги за всіма напрямками, в тому числі й щодо психологічної реабілітації та збільшення кількості канадських військовослужбовців, які проводять в Україні тренінги з цієї проблеми», – зазначив Муженко.

Він додав, що Канада взяла час на опрацювання запитів України.

«Ми запропонували певні напрямки співпраці, вони їх опрацюють і скажуть, на яку кількість людей зможуть збільшити свою місію в Україні. Ми також домовилися з тих питань, які стосуються підняття спроможностей ЗСУ», – наголосив Муженко.

Раніше в Муженка назвали кількість справ, порушених у РФ проти учасників АТО.

Спецпредставник США з питань Донбасу Курт Волкер заявив, що США можуть гарантувати, що президенту РФ Путіну «стане гірше», якщо Росія відмовиться йти з Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: