Порошенко: оборонне озброєння США в Україні підвищить вартість агресії РФ

Читать на русском
Порошенко заявив, що що американська зброя допоможе вирішити ситуацію разом із санкціями та дипломатичним тиском.

Рішення США про постачання американського оборонного озброєння в Україну підвищить вартість російської агресії.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу у Військовій академії США Вест-Пойнт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр АП.

Він зазначив, що питання забезпечення України новим оборонним озброєнням спричинило гарячі дискусії в США на основі кількох міфів.

«Перший – що американська зброя змусить Росію відправити свою зброю на Донбас. Але Росія ніколи не припиняла цього робити. Другий – що американська зброя не вирішить ситуацію в цілому. Але це точно допоможе вирішити ситуацію разом із санкціями та дипломатичним тиском», – наголосив Порошенко.

За його словами, третій міф стосується того, що американська зброя посилить напруження на сході України. Втім, він зауважив, що це підвищить вартість російської агресії.

Стало відомо, скільки в проекті бюджету-2018 закладено на оборонуНа закупівлю й модернізацію озброєння та військової техніки заплановано 16,36 мільярда, на забезпечення ЗСУ та підготовку військ пропонується направити 60 мільярдів гривень.

«Перед обличчям такого сильного стримування Москва могла б двічі подумати, перш ніж дозволити новий наступ», – підсумував Порошенко.

Також він виступив із пропозицією для американської військової академії Вест-Пойнт укласти партнерські зв'язки з одним із військових інститутів в Україні.

«Ми були б щасливі, якби академія Вест-Пойнт могла б підключитися до процесу військової освіти в Україні, про що ми говорили сьогодні з генералом (Касленом, начальником академії – ред). І я думаю, було б дуже важливо, якби один з українських військових інститутів став би партнером цієї академії», – сказав президент.

Порошенко зазначив, що обидві сторони могли б мати користь від обміну досвідом, у тому числі в протистоянні в умовах нової форми гібридної війни, а також від вивчення мови, вдосконалення співпраці між країнами й збройними силами.

Разом із тим президент підкреслив, що такий досвід уже розпочатий.

«Батальйони, навчені американськими інструкторами, продемонстрували кращу тактику ведення бою й найменші втрати на полі бою», – зазначив Порошенко.

Крім того, за його словами, військове обладнання, надане США, значно скоротило втрати українців у конфлікті.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 18-21 вересня 2017 року здійснює робочий візит до США для участі в 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Сенат США схвалив бюджет країни, що передбачає виділення $500 млн на оборону України та надання летальних озброєнь оборонного характеру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: