У Міноборони розповіли, які сучасні види озброєнь РФ використовує на Донбасі

Читать на русском
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів про широкий спектр озброєння.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів, які сучасні види озброєнь Російська Федерація використовує на Донбасі.

Про це він сказав у інтерв'ю радіо Армія FM, передає «Слово і Діло».

Летальна зброя від США: чи зважиться адміністрація Трампа на озброєння УкраїниПитання надання Україні летальної зброї вже давно на порядку денному, але жодних зрушень не відбувається. З приходом Трампа проблема озброєння актуалізувалася, але чи не марними є очікування цього разу?

«Це широкий спектр (того, що випробовує Росія – ред.). Перш за все безпілотні літальні апарати. Весь спектр безпілотних літальних апаратів, наприклад, «Форпост», «Орлан-10», «Дозор» та інші тактичного рівня були випробувані на нашій території. Це сучасні засоби радіоелектронної розвідки та боротьби – «Співмешканець», «Світло КУ», «Красуха» – все, що є на озброєнні РФ, було в нас. Я не кажу про снаряди, боєприпаси, стрілецьке озброєння, «Бородачі», «Джмелі» тощо, все це було випробувано ними на нашій території», – повідомив Скібіцький.

Представник розвідки підкреслив, що Росія на окупованих територіях використовує найсучасніше озброєння.

Миротворці ООН на Донбасі: плани РФ щодо ОРДЛО обернулися проти самого ПутінаПитання введення миротворчого контингенту на Донбас уже давно на порядку денному. Так само давно РФ звинувачують у блокуванні цього процесу. Тепер у Кремлі назвали ініціативу доречною. З чим пов'язані зміни, розбиралися експерти.

«Сьогодні Російська Федерація на окупованих територіях використовує найбільш сучасне озброєння. Ми маємо розуміти, що бюджетні потенціали Росії та України дуже різні. Але Росія намагається на нашій території випробовувати найбільш нові зразки, щоб брати їх на озброєння й використовувати в інших конфліктах, наприклад, у Сирії. Ми маємо зробити все, щоб не відстати від них у технічному плані», – зазначив він.

Нагадаємо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак заявив, що Російська Федерація поступово виводить з території тимчасово окупованого Донбасу своє озброєння.

Нагадаємо, що Петро Порошенко ще раз попросив зброю в Конгресу США.

Путін пригрозив новою агресією в Україні в разі поставок летальної зброї зі США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: