Закупівля неякісної форми для ЗСУ: НАБУ знайшло сім квартир у тестя полковника

Читать на русском

Детективи Антикорупційного бюро під час розслідування за фактом закупівлі неякісної форми для військових виявило збагачення тестя полковника з 1 363 ГВП МО.

Солом'янський районний суд міста Києва заарештував сім квартир і два нежитлових приміщення тестя начальника 1363 Головного військового представництва Міністерства оборони, який фігурує у розслідуванні Національного антикорупційного бюро за фактом закупівлі неякісної форми для військових.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Світлана Кушнір за клопотанням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановило слідство, у період з 2015 по 2017 роки тесть начальника 1363 ГВП МО придбав сім квартир у Києві площею від 31 до 51 квадратних метри, а також два нежитлових приміщення – 16 і 27 кв.м. За інформацією детективів, чоловік підприємницькою діяльністю ніколи не займався, працював водієм, а наразі є пенсіонером і проживає в селі у Вінницькій області.

Крім того, дружина і відповідно теща начальника 1363 ГВП МО в 2011 році придбала за 40 тисяч доларів автомобіль Kia Sorento 2011 випуску, а в 2016 - Volkswagen Polo 2011 випуску.

У НАБУ вважають, що придбання цього майна може бути пов'язано зі зловживаннями в Міноборони при закупівлі костюмів у 2015-2016 рр. У травні 2016 року МО підписало договори про придбання костюмів на 60,5 млн грн з компаніями «ІСО», «Авітекс», «Формстіль», «МІК», «Ан-Ва» і «ТУСМО».

Як стверджують у Бюро, Головні військові представництва Міноборони не організували належної перевірки поставлених костюмів. Згідно службового розслідування, приймальний контроль здійснювався або формально, або з грубими порушеннями ДСТУ в інтересах приватних суб'єктів господарювання.

Окрім того, в 2015 році був підписаний договір про покупку костюмів з компанією «ІСО» на 22,5 млн грн.

Як з'ясували детективи, перед підписанням договору маскувальні костюми з малюнком «Варан» проходили тестування у військовій частині А0224. Після 2-3 прань забарвлення тканини змінювався на більш світлий і зливався в один звело-коричневий відтінок, у місцях інтенсивної носки і на колінах фарба стиралася. Попри негативні результати, Міноборони придбало ці костюми.

Як вдалося встановити «Слову і Ділу», полковника, який фігурує в розслідуванні НАБУ, звуть Олександр Костюнін.

Нагадаємо, НАБУ підозрює керівництво Нацбанку в виведенні 12 мільярдів гривень рефінансування.

Раніше Бюро порушило кримінальну провадження проти мера Києва Віталія Кличка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: