Хорватія пропонує допомогти Україні з реінтеграцією окупованих територій

Читать на русском
Хорватія готова поділитися з Україною своїм досвідом реінтеграції раніше окупованих територій.

Хорватія висловила готовність поділитися з Україною власним досвідом реінтеграції окупованих територій.

Про це з трибуни Генасамблеї ООН заявив прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Однією з найуспішніших миротворчих місій була UNTAES – Тимчасова адміністрація ООН для Східної Славонії, яка завершилася в січні 1998 року мирною реінтеграцією наших раніше окупованих територій. Ми пропонуємо це унікальне ноу-хау й свій величезний досвід як корисний додатковий вклад до зусиль міжнародного співтовариства в таких випадках, як імплементація Мінських угод в Україні, де ми можемо провести багато паралелей», – сказав Пленкович.

Він нагадав, що Хорватія була реципієнтом безпечної допомоги, в тому числі кількох місій ООН.

«Хорватія готова допомогти іншим у постконфліктному переході своїм досвідом у примиренні та зміцненні довіри», – підкреслив прем'єр-міністр.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що РПЛ не підтримає законопроект про реінтеграцію Донбасу, якщо той впроваджуватиме Мінські домовленостіСказано 11 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Як відомо, тимчасова адміністрація Організації Об'єднаних Націй для Східної Славонії, Барані та Західного Срема (UNTAES) – це колишня місія ООН з підтримки миру в східній частині Хорватії в 1996-1998 рр. UNTAES була створена після підписання Ердутської угоди між хорватським урядом і представниками сербів. Військова та цивільна місія складалася з понад 4800 солдатів, понад 400 поліцейських і 99 військових спостерігачів.

Раніше повідомлялося, що законопроект про реінтеграцію Донбасу, яким уперше на законодавчому рівні буде запроваджене поняття «Росія – агресор», на 99% готовий до внесення до українського парламенту.

Також заявлялося, що законопроект про реінтеграцію Донбасу розглядатиметься у Верховній Раді в жовтні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: