Закон, який вперше законодавчо запроваджує поняття «Росія – агресор», готовий на 99,9% – Луценко

Читать на русском
Згідно з новим законопроектом, Україна має право оборонятися й не несе відповідальності за ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу, яким уперше на законодавчому рівні буде запроваджено поняття Росія–агресор, на 99% готовий до внесення в український парламент.

Про це заявила представниця президента України у ВР Ірина Луценко в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Завершений закон щодо реінтеграції Донбасу, тобто закон про державну політику України та напрямки державної політики з повернення та відновлення Донбасу», – наголосила Луценко.

«До консультацій з приводу цього закону були долучені США, експерти та фахівці. І я можу сказати, що він на 99,9% уже готовий до внесення й реєстрації в парламенті», – додала вона.

Також представник президента у ВР сказала, що відповідний законопроект напрацьовувався за участю експертів, спеціалістів з Адміністрації президента, робочої групи з представників депутатів парламентської коаліції, юристами, представниками Міністерства закордонних справ України та Міністерства юстиції.

«Він є повноцінним. Тут запроваджені дуже серйозні новели, які почує парламент. І я думаю, що окремі моменти з цього закону будуть також і в посланні президента до Верховної Ради», – сказала Луценко.

Вона також наголосила, що в новому законі вперше на законодавчому рівні буде запроваджено поняття «Росія – агресор». Також згідно з новим законом про окуповані території, Україна має право оборонятися та не несе відповідальності за ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, 10 липня Рада національної безпеки і оборони України вирішила відкласти розгляд проекту закону про реінтеграцію Донбасу.

Також зазначимо, що законопроект про реінтеграцію окупованих територій Донбасу та Криму так і не був зареєстрований у Верховній Раді до завершення шостої пленарної сесії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: