Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Березюк заявив, що фракція "Самопоміч" проголосує за закон про реінтеграцію Донбасу за умови вказання часу війни, дня початку війни і позначенні окупованих територій

11 липня 2017 року народний депутат України Олег Березюк заявив, що фракція "Самопоміч" проголосує за закон про реінтеграцію Донбасу за умови вказання часу війни, дня початку війни і позначенні окупованих територій (відео 16: 53).
Не виконано
Сказано 11 липня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=9dZnR-y8-iY
  • https://focus.ua/country/382126/
  • https://www.facebook.com/IegorSoboliev/posts/10207729859364131?pnref=story
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14898
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=16610
  • https://www.pravda.com.ua/news/2018/01/18/7168749/
  • https://samopomich.ua/oleg-berezyuk-yurydychna-vidpovidalnist-za-okupatsiyu-na-rosiyi/

Результат

18 січня 2018 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу. За відповідне рішення проголосували 280 нардепів.Під час обговорення кілька разів наголошувалося, що цей документ визнає Росію агресором і окупантом.

Межі окупованих територій в цих областях, визначаються президентом за поданням Міністерства оборони, підготовленим на основі пропозицій Генштабу ЗСУ. Враховуючи вищевказане слід зазначити, що обіцянка вважається невиконаною. Зараз в кінцевій редакції законопроекту не вказана точна дата окупації окремих територій Донецької і Луганської областей. У документі є тільки норма, що відсилає до закону про Крим.

Щодо мінусів закону, Олег Березюк акцентує: «Якщо б в першій статті цього законопроекту йшлося про початок окупації 20 лютого, це було б краще рішення. Але цьому залу та залежним людям в ньому не вистачило сили. Рішення про початок окупації, яке записано у преамбулі, є юридично несильним та може бути використане ворогом для знецінення».

Але Березюк, як і фракція "Самопоміч" все ж таки підтримав даний законопроект про реінтеграцію Донбасу № 7163, хоча початкові пункти в його обіцянці були виконані не в повному обсязі.