Реінтеграція Донбасу: чим замінять термін АТО в законі

Читать на русском
Поняття антитерористичної операції в законопроекті про реінтеграцію замінять операцією з оборони України.

У законі про реінтеграцію Донбасу термін АТО буде змінений на інший.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в ефірі «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Закон про реінтеграцію Донбасу: аргументи «за» і «проти» у Верховній РадіХто з депутатів обіцяв підтримати законопроект про реінтеграцію Донбасу, хто виступає проти та що з цього вийде – в огляді «Слова і Діла».

Так, відповідаючи на запитання ведучого, яким терміном пропонується замінити АТО, Гримчак відповів: «Операція з оборони України».

За його словами, термін «війна» використовуватися не буде.

«Ми можемо назвати це війною. Фактично, тоді ми оголошуємо війну Росії. Ми оголошуємо війну й починаємо отримувати все, що може запропонувати російський ВПК», – пояснив заступник міністра.

Як відомо, президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект про повернення окупованих територій.

Сергій ТарутаНародний депутат України
Тарута пообіцяв, що не підтримає прийняття законопроекту про реінтеграцію ДонбасуСказано 30 червня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У БПП пояснили, що потреба в законі «Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету в окупованих районах Донбасу» виникла через фактичний вихід Росії з мінського процесу врегулювання збройного конфлікту.

Раніше голова Єдиного координаційного центру «Донбас» розповів «Слову і Ділу» про напрацювання рішень для повернення Донбасу.

Нагадаємо, раніше в РНБО відклали розгляд проекту про реінтеграцію Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: