Закон про реінтеграцію Донбасу: коли очікувати і яким він буде

Читать на русском
Слово і Діло поспілкувалося з нардепами про реінтеграцію Донбасу і тематичні законопроекти. Деяких підловили на брехні, а за деякими поспостерігали в майстерності маніпулювати.

Парламенський комітет з питань національної безпеки і оборони вирішив відхилити законопроект «Про тимчасово окуповані Російською Федерацією території України» №6400, ініційований народним депутатом від Самопомочі Оксаною Сироїд.

Про це повідомила сама нардеп під час прямої трансляції в стінах Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

За словами Сироїд, це свідчить про те, що депутати заперечують тимчасову окупацію Росією частини території України. Насправді ж, запеклі сутички щодо проектів на цю тему тривають ще з минулої сесії, а шансів на ухвалення версії «Самопомочі» залишалося обмаль ще з моменту анонсування Президентом власного проекту.

Голова фракції БПП Артур Герасимов наприкінці червня обіцяв, що проект закону про реінтеграцію Донбасу спочатку буде показаний громадськості, а вже потім – переданий на розгляд народним депутатам. Але поки цього не сталося. І, судячи з настроїв у парламенті, народні обранці також іще не знають, до чого готуватися.

Яка ж доля чекає на закон з реінтеграції? Напередодні знімальна група «Слова і Діла» поспілкувалася на цю тему з нардепами у кулуарах.

Сміла у Раді. Реінтеграція ДонбасуСлово і Діло

Хто з депутатів обіцяв підтримати законопроект про реінтеграцію Донбасу, хто виступає проти та що з цього вийде, ми нещодавно писали у великому огляді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: