ЗМІ повідомили, яку суму готова заплатити Британія ЄС за Brexit

Читать на русском
У процесі виходу зі складу Європейського Союзу Велика Британія готова виплатити Брюсселю не менш ніж 20 мільярдів євро.

Велика Британія може виплатити Євросоюзу 20 мільярдів євро за вихід з європейського блоку.

Про це повідомляє газета the Sunday Telegraph з посиланням на три джерела, близьких до переговорного процесу, передає «Слово і Дело».

Юнкер: британці скоро пошкодують щодо BrexitГлава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що брітанці скоро пошкодують про вихід країни з Євросоюзу.

Прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей може офіційно оголосити точний розмір суми, яку Британія погодиться виплатити Євросоюзу, в програмній промові про Brexit 22 вересня у Флоренції.

У британському уряді відомості про суму в 20 мільярдів євро поки не підтверджують.

Як відомо, фінансові вимоги Євросоюзу до Великої Британії є одним із найбільш суперечливих пунктів переговорів щодо Brexit.

Через Brexit уже півмільйона британців попросили громадянства Ірландії. Це переважно ті громадяни Сполученого Королівства, які живуть і працюють в Європі.

6 серпня ЗМІ повідомили, що влада Великобританії готова виплатити до 36 мільярдів фунтів, або 40 мільярдів євро за вихід країни з Євросоюзу.

Євросоюз вимагає від 60 до 100 мільярдів євро, які, згідно із заявою єврокомісара з питань бюджету Гюнтера Еттінгера, мають виплатити до 2023 року.

Нагадаємо, що британські підприємці наголошують на необхідності розробити правила, які дозволили б зберегти робочі місця після Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: