Британія буде змушена платити ЄС і після Brexit – єврокомісар

Читать на русском
Після офіційного виходу Британії з Євросоюзу Лондон буде змушений до 2020 року сплачувати до бюджету ЄС компенсаційні виплати.

Навіть після офіційного виходу Великої Британії з Євросоюзу Лондон буде змушений до 2020 року сплачувати до бюджету ЄС компенсаційні виплати.

Про це заявив єврокомісар із питань бюджету Гюнтер Еттінгер в інтерв’ю німецькому виданню Bild, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Süddeutsche Zeitung**.

Офіційно Велика Британія має вийти зі складу ЄС 29 березня 2019 року.

«Щонайменше до 2020 року Велика Британія повинна буде здійснювати внески за довгострокові програми, які були узгоджені ще до рішення Об’єднаного Королівства залишити ЄС», – наголосив Еттінгер.

Він пояснив, що в довгостроковій перспективі через запланований вихід Британії з ЄС бюджет ЄС недоотримуватиме 10-12 мільярдів євро щороку. Цей дефіцит буде вирівняний за рахунок скорочення витрат та збільшення внесків інших країн-членів. Збільшення фінансового тягаря торкнеться й Німеччини, відзначив єврокомісар.

Раніше Британія погодилася заплатити до 36 млрд фунтів стерлінгів (близько 40 млрд євро), щоб урегулювати фінансові зобов'язання перед Євросоюзом після Brexit.

Також Британія після виходу з ЄС не змінюватиме режим санкцій проти таких країн, як Росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: