Британія погодилася заплатити 40 мільярдів євро за вихід з Євросоюзу – ЗМІ

Читать на русском
Влада Великобританії погодилися виплатити Євросоюзу до 36 мільярдів фунтів стерлінгів за договір про свій вихід з його складу.

Великобританія погодилася заплатити до 36 млрд фунтів стерлінгів (близько 40 млрд євро), щоб врегулювати фінансові зобов'язання перед Євросоюзом після Brexit.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в уряді, передає «Слово і Діло».

Меркель: Доля країн-членів ЄС важливіше переговорів щодо BrexitКанцлер ФРН Ангела Меркель у четвер заявила, що вироблення політики ЄС у складі 27 держав - без Великобританії - є зараз пріоритетом для об'єднання.

Чиновники дійшли до висновку, що дана пропозиція - єдиний спосіб вийти з глухого кута, в який зайшли в ході переговорів. При цьому вони збираються висунути зустрічні умови про фінансове врегулювання.

Відзначається, що Великобританія готова виплатити суму у 40 млрд євро, тільки якщо ЄС погодиться обговорити фінансове врегулювання в рамках угоди по майбутнім відносинам, включаючи торговельну угоду.

Як пише видання, ця пропозиція була озвучена Лондоном вперше.

Раніше ЗМІ повідомляли про 50 млрд, але нібито прем'єр-міністр Тереза ​​Мей відкинула цю суму як занадто велику.

Як відомо, уряд Великобританії розробив законопроект, який закріплює правові механізми накладення санкцій на інші країни після Brexit.

Раніше повідомлялося, що Британія посилить санкції проти РФ після Brexit.

Нагадаємо, Мей пропонує громадянам ЄС після Brexit статус поселенця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: