Brexit. Британські бізнесмени вимагають перехідного періоду

Читать на русском
Підприємці наголошують на необхідності розробити правила, які дозволили б зберегти робочі місця.

Підприємці наголошують на необхідності розробити правила, які дозволили б зберегти робочі місця.

Понад 100 британських підприємців підписали відкритий лист до уряду країни з вимогою продовжити перехідний період для виходу Великої Британії з Євросоюзу, повідомляє в понеділок, 18 вересня, агентство Reuters, пише «Слово і Діло».

У документі, зокрема, наголошується на необхідності розробити правила, які дозволили б протягом трьох років гарантовано зберегти робочі місця у Великій Британії і країнах Євросоюзу.

Лист, ініційований промисловою асоціацією CBI, підписав, зокрема телекомунікаційний гігант BT, на який працюють понад мільйон осіб по обидва боки Ла-Маншу. Якщо розрив з ЄС відбудеться без конкретних домовленостей про те, як будуватимуться відносини надалі, під загрозою опиняться робочі місця і фінансове зростання, як у Великій Британії, так і в ЄС, вважають автори листа.

Уряд прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей лише недавно пройнявся питанням щодо підтримки вітчизняних підприємців. Однак його позиція досі не озвучена. Як заявлялося раніше, Велика Британія має намір наприкінці березня 2019 року вийти з ЄС незалежно від того, чи вдасться до цього часу досягти угоди про майбутні взаємини. Своєю чергою Брюссель має намір тільки тоді обговорювати подальші відносини з Великою Британією, коли британці зможуть надати вичерпні відповіді на всі питання, що стосуються процедури брекзиту.

Раніше британський міністр з питань брекзиту Девід Девіс відкинув критику Єврокомісії в тому, що з вини Лондона сторони не досягли зрушень у переговорному процесі про вихід Великої Британії з ЄС.

Раніше британський парламент підтримав відмову від законів ЄС.

Також Тіллерсон запевнив Великобританію в підтримці після Brexit.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: