Український літак АН-2-100 встановив світовий рекорд швидкості

Читать на русском
Команда пілотів українського Ан-2-100 встановила світовий рекорд, пролетівши по замкнутому маршруту із Запоріжжя до Польщі і назад на максимальній швидкості в 255 км на годину.

Команда пілотів на чолі з капітаном Сергієм Тарасюком встановила світовий рекорд, подолавши Ан-2-100 на максимальній швидкості для свого класу - 255 км/год - відстань від Польщі до Запоріжжя.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН, передає «Слово і Діло».

«Антонов» планує випустити 70 літаків за 5 роківМаркетинговий план державного підприємства «Антонов» передбачає випуск не менше 70 літаків протягом найближчих 5 років.

Вилетів Ан-2-100 тиждень тому на максимальній швидкості по замкнутому колу з Києва до Львова. Потім - до Польщі, звідти до Вінниці. З Вінниці до Запоріжжя літак пролетів знову на максимальній швидкості.

Як уточнюється, літак поставив відразу два рекорди, пройшовши дві дистанції на максимальній швидкості, кожна з яких (згідно з правилами) повинна бути більше 400 км.

11 квітня на льотно-випробувальній базі держпідприємства «Антонов» літак Ан-2-100 встановив рекорд для свого класу, піднявши на висоту 2700 м 3202 кг ваги при максимальному комерційному навантаженні 1500 кг.

Як раніше повідомлялося, президент «Антонова» Коцюба пішов у відставку.

Нагадаємо, «Антонов» планує за кілька років перейти на стандарти НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: