Закарпатська облрада оприлюднила вимогу до Порошенка

Читать на русском
Закарпатська облрада 21 вересня ухвалила звернення до президента Петра Порошенка з вимогою накласти вето на закон про освіту.

Закарпатська облрада 21 вересня ухвалила звернення до президента Петра Порошенка з вимогою накласти вето на закон «Про освіту».

За відповідне рішення проголосували 38 із 56 депутатів облради, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

Відмінниця уряду: як виконує обіцянки міністр освіти Лілія ГриневичСхоже, в уряді Гройсмана з’явилася відмінниця: Гриневич поки що не провалила жодної обіцянки на посаді міністра освіти.

Не підтримали таке рішення, поставлене на голосування першим як важливе, депутати від «Єдиного центру» та «Батьківщини».

Під будівлею Ужгородської облради в четвер, 21 вересня, зібралися кілька десятків активістів, які виступають на підтримку закону «Про освіту» та проти цього звернення.

Як повідомлялося, 5 вересня Верховна Рада ухвалила закон про освіту, який починає реформу освіти в Україні. Закон, серед іншого, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова. Пізніше в МЗС Румунії висловили стурбованість ухваленим ВРУ законом про освіту, а Угорщина заявила, що припиняє підтримку України на міжнародній арені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: