Клімкін розтлумачив голові МЗС Румунії новий закон про освіту

Читать на русском
Клімкін запевнив голову МЗС Румунії, що український закон про освіту не обмежує права нацменшин, а дає їм нові можливості.
фото: Telegraf/EPA

Новий закон «Про освіту» не обмежує право національних меншин здобувати освіту рідною мовою, а дає їм додаткові можливості оволодіти українською.

В цьому міністр закордонних справ Павло Клімкін запевнив свого румунського колегу Теодора Мелешкану, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС.

Він підкреслив, що Україна продовжує гарантувати культурні й мовні права національних меншин, а новий закон не обмежує вивчення румунської мови чи загальноосвітніх предметів румунською та створює передумови для оволодіння державною мовою на належному рівні.

Україна готова направити на експертизу до ЄС мовну статтю закону «Про освіту»Міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що Україна готова направити до Ради Європи на експертизу мовну статтю закону про освіту, щоб підтвердити відсутність порушень міжнародних зобов'язань.

«Новий закон спрямований на створення додаткових можливостей для самореалізації представників національних меншин, зокрема отримання вищої освіти в українських університетах», – зазначив Клімкін.

Нагадаємо, після ухвалення нового закону про освіту Угорщина та Румунія виступили проти нього, заявивши, що він нібито порушує права національних меншин.

Пізніше міністр освіти Лілія Гриневич роз'яснила статті закону, які викликали таке бурхливе невдоволення в Угорщині та Румунії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: