У МОН взялися за розробку законопроекту «Про освіту дорослих»

Читать на русском
Директор департаменту вищої освіти Олег Шаров вважає, що освіта дорослих охоплює багато освітніх напрямків і фінансувати її мають як держава, так і громади, бізнес та окремі громадяни.

Робоча група МОН розпочинає роботу з розробки законопроекту «Про освіту дорослих» для визнання суспільної корисності такого виду освіти.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу відомства.

«Робоча група при Міністерстві освіти і науки України працюватиме над створенням закону «Про освіту дорослих», – йдеться в повідомленні.

До складу робочої групи увійдуть представники Міносвіти, педагоги та громадські організації. Пропозиції до концепції законопроекту мають бути подані до 15 листопада.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко обіцяє вимагати скасування нового законопроекту про освіту в наступному скликанні парламентуСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров вважає, що освіта дорослих охоплює багато освітніх напрямків і фінансувати її мають як держава, так і громади, бізнес та окремі громадяни.

«Формування схеми фінансування в рамках цього трикутника може забезпечити стійкий і багаторічний розвиток системи освіти дорослих», – зазначив Шаров.

Планується, що робота над законопроектом здійснюватиметься в таких напрямках, як легітимізація терміну «освіта для дорослих», визнання суспільної користі цієї освіти та здійснення підготовки професійних кадрів для системи освіти дорослих.

У створенні законопроекту має намір взяти участь також Інститут міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International), який займається створенням постійних структур для розвитку освіти дорослих у 35 країнах світу.

Раніше стало відомо, який предмет виключили зі списку ЗНО.

Відзначимо також, що в Україну 15 вересня приїдуть кілька послів країн ЄС, щоб почути пояснення української сторони щодо гучного закону «Про освіту», невдоволення яким уже висловили деякі держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: