Скандал із законом про освіту: в Україну їдуть посли ЄС

Читать на русском
15 вересня посли ЄС в Україні проведуть зустріч із представниками українського МЗС, щоб обговорити деталі нового закону про освіту.

В Україну 15 вересня приїдуть кілька послів країн Європейського Союзу, щоб почути пояснення української сторони щодо гучного закону «Про освіту», невдоволення яким вже висловили деякі держави.

Про це розповів перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

Освітній закон України: Угорщина звернулася до ОБСЄ, ООН та ЄСУряд Угорщини звертає увагу міжнародних організацій на новий закон про освіту в Україні, який, на думку Будапешта, утискатиме права угорської меншини.

За його словами, європейцям розтлумачать положення ухваленої освітньої реформи в Україні.

«Ми в п'ятницю зустрічаємося з усіма зацікавленими країнами о 12:00 (в МЗС – ред.)», – сказав Пристайко, додавши, що в Україну приїдуть більш ніж п'ять іноземних дипломатів.

Перший заступник міністра також підкреслив, що деякі країни вважають, що Україна має забезпечити навчання іноземними мовами.

«Те, що ми взяли на себе зобов'язання, загалом це навчання мовам, тобто ми готові надати можливість усім людям вчити мову як таку. Це не означає, що до кінця ми маємо навчати цією конкретною мовою, умовно, географії, математиці, фізиці», – уточнив Пристайко.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила реформу освіти, основою якої є закон «Про освіту».

Згодом невдоволення новим законом висловили Угорщина, Румунія, Молдова, Росія. Своєю чергою, прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення розтлумачити Європейському Союзу деякі положення закону «Про освіту», що зазнав критиці з боку іноземних держав.

Раніше голова МЗС Угорщини викликав посла України через закон про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: