«Добрими справами прославитися не можна»: що відбувається в Раді та чого домагається Тимошенко

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог
Володимир Цибулькополітолог
Олександр Палійполітичний експерт

До кінця поточного тижня уряд має намір закрити питання щодо двох реформ – пенсійної та судової. На Погоджувальній раді «Батьківщина» відмовилася підтримати обидва законопроекти. В Раді продовжують розглядати поправки до судової реформи, а лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко закликала нардепів не голосувати за цю реформу.

Політичну оцінку тому, що відбувається в сесійній залі ВР, і діям опозиції дали експерти.

«Таке враження, що АП повним складом або значною частиною вже працює на Тимошенко, а не на Порошенка», – написав Тарас Загородній на своїй сторінці в Facebook.

«Спочатку АП втягнулася в історію з позбавленням громадянства Саакашвілі, а зараз провладні сили зробили Юлії Тимошенко безкоштовну рекламу. Лейтмотив був такий, що Рада погано працювала через фракцію «Батьківщини», яка торпедує кодекси своїми правками», – зазначив Загородній.

Таким чином, підкреслив експерт, по суті, вони визнали, що Тимошенко крутить парламентом, як хоче, зі своєю невеликою фракцією.

«Великі фракції коаліції нічого не можуть із цим зробити. Чи то апарат уже посипався, чи то хтось зовсім не розуміє, що робить», – додав він.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко заявила, що «Батьківщина» не голосуватиме за пенсійну реформуСказано 18 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У коментарі «Слову і Ділу» політолог Володимир Цибулько пояснив, що вся гра навколо голосувань за реформи зараз базується не на раціональних міркуваннях, а на партійному егоїзмі.

«Для багатьох виглядає дивним, що цілком раціональні закони не знаходять підтримки тієї чи іншої політпартії, але в цьому і полягає політична боротьба», – зазначив він.

Якраз Тимошенко обрала абсолютно більшовицький формат і діє за принципом «що гірше, то краще». На цій політсилі можна ставити хрест. «Батьківщина» не хоче діяти в інтересах країни, а керується лише власними егоїстичними цілями.

Своєю чергою, політолог Олександр Палій зауважив, що така поведінка лідерки «Батьківщини» відображає наступний вислів: добрими справами прославитися не можна.

«Тимошенко це зрозуміла, й тому валить безліччю поправок судову та пенсійну реформи. Але якщо до 1 жовтня пенсійну реформу не ухвалять і 9 мільйонів пенсіонерів не отримають підвищення пенсій, у «злочинній змові олігархів» на всіх шоу країни буде винен хто завгодно, але не вона», – констатував він.

Додамо, що заяву Юлії Тимошенко про те, що її фракція не голосуватиме за пенсійну реформу, аналітики «Слова і Діла» зафіксували ще в понеділок, 18 вересня. За даними порталу, загальний показник рівня відповідальності лідерки «Батьківщини» – 39%.

Детальніше про те, які законопроекти фракції підтримають, а за які зміни політсили голосувати не будуть, читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: