«Батьківщина» ігнорує обіцянку Тимошенко публікувати списки лобістських законів

Читать на русском
Юлія Тимошенко пообіцяла, що Батьківщина кожного пленарного тижня публікуватиме списки законопроектів Верховної Ради, які в політичній партії вважають лобістськими, але досі про них ні слуху, ні духу.
Юлія ТимошенкоФото з відкритих джерел

У «Батьківщині» відмовляються звітувати про обіцяні списки ухвалюваних Верховною Радою законопроектів, які, на переконання членів партії, є лобістськими.

Судячи з усього, відповідну обіцянку Юлії Тимошенко, зареєстровану «Словом і Ділом» 10 квітня, в партії не збираються виконувати взагалі.

За її словами, порядок денний парламенту тоді був переповнений лобістськими законопроектами, і саме це підштовхнуло її до ідеї публікації після кожного пленарного тижня бюлетеня зі списком законодавчих ініціатив, які ухвалюються в інтересах приватних осіб, а не держави.

Попри те, що суть обіцянки є досить розпливчатою, адже парламентська фракція навряд чи може вважатися об’єктивним суддею в таких питаннях, «Слово і Діло» постійно моніторило інтернет-ресурси «Батьківщини» в пошуках обіцяних Тимошенко бюлетенів. Проте жодного такого списку знайти не вдалося.

Більше того, на жоден з інформаційних запитів щодо цього питання порталу в «Батьківщині» не відповіли.

З цього ми робимо висновок, що ця обіцянка не виконана. Загалом у досьє Тимошенко 192 обіцянки, з яких виконані 77, тобто приблизно 40%. У рейтингу відповідальності парламенту вона перебуває на 116-й позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: