Активістам вдалося прорватися до будівлі Одеської міськради

Читать на русском
20 вересня мітингувальникам на Думській площі в Одесі вдалося прорватися до сесійної зали міськради.

20 вересня мітингувальникам на Думській площі в Одесі вдалося прорватися до сесійної зали міськради.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «112 Україна».

У зв'язку з проникненням активістів до будівлі міськради в роботі сесії оголосили безстрокову перерву.

Трагедія в Одесі: випадковість чи закономірністьЧим насправді має завершитися розслідування щодо пожежі в дитячому таборі «Вікторія»? Олександр Радчук спробував проаналізувати політичний вимір та наслідки трагедії в Одесі.

«Громадський порядок на місці повністю забезпечений. Люди мають право заходити до будівлі органів місцевого самоврядування, правоохоронці можуть обмежувати їхні дії, але в цій ситуації необхідності немає. Вони можуть вільно заходити до приміщення й висловлювати свої думки», – сказав радник голови Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

За його словами, поліція не затримувала мітингувальників на Думській площі. Двох активістів доправили до автобуса правоохоронців, де з ними провели профілактичну бесіду й відпустили.

Депутати не встигли розглянути ключові питання порядку, зокрема про мільярдний кредит в «Укргазбанку», електронний квиток та інші. «Про те, коли сесія продовжиться, вам повідомлять додатково», – сказав мер Геннадій Труханов.

Також міський голова заявив, що має в своєму розпорядженні відеодокази того, що до Одеси на автобусах привезли активістів радикальних організацій. «Всі дані будуть надіслані правоохоронним органам, які розберуться в тому, хто й чому намагається загострити ситуацію в мільйонному місті», – заявив Труханів.

Як повідомлялося раніше, біля будівлі Одеської міськради, де вранці 20 вересня з невеликим запізненням почалася сесія, одесити зібралися на масштабний мітинг. Близько 11:00 на Думській площі запалили фальшфеєри й скандували «Труханов – геть!». Потім учасники мітингу спробували прорватися до будівлі міськради, в результаті чого між правоохоронцями та учасниками акції протесту сталася бійка. Поліція повідомила про 36 постраждалих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: