Справа харківського «Беркуту»: суд видав дозвіл на арешт двох спецпризначенців

Читать на русском
Судді Шевченківського районного суду видали дозвіл на затримання двох колишніх працівників харківського Беркуту. У квітні цього року вони втекли до Росії.

Судді Шевченківського районного суду видали дозвіл на затримання двох колишніх працівників харківського «Беркуту».

Йдеться про Віталія Гончаренка та Олександра Костюка, які ще в квітні цього року втекли до Росії, повідомляє «5 канал», передає «Слово і Діло».

Суд оголосив вирок у «справі 2 травня»Згідно з рішенням суду, підсудні у справі про заворушення на Грецькій площі, активісти Куликова поля підлягають виправданню за недоведеністю провини.

За даними слідства, вони разом зі ще двома колишніми «беркутівцями» Олександром Бєловим та Володимиром Ріяко причетні до низки злочинів під час Революції Гідності. Зокрема, йдеться про напад на журналістів «Громадського» в січні 2015 року на Харківщині.

«За чинним законодавством такий дозвіл дається саме на підготовчих судових засіданнях. Нарешті сьогодні, коли з'явилися захисники і один з обвинувачених, ми почули від суду таке рішення», – пояснює прокурор Олександр Ковальчук.

Чергове засідання в цій справі знову не відбулося: з чотирьох фігурантів на нього з'явився лише один підозрюваний – Володимир Ріяко. А Олександр Бєлов, за словами його адвоката, вже два місяці не виходить на зв'язок.

У Нацполіції відповіли, чому екс-«беркутівці», справи щодо яких передані до суду, продовжують службуУ Нацполіції зазначили, що українське законодавство передбачає презумпцію невинності: людина вважається невинною і не може нести кримінальне покарання, поки його вина не буде визнана судом.

«Щодо ще одного підозрюваного, Белова, який не з'явився й щодо якого немає відомостей, що він перетнув кордон із Росією, то наразі навіть не порушена прокуратурою така процедура», – зазначає представниця постраждалих Євгенія Закревська.

Зауважимо, що наступного разу судді спробують розглянути цю справу 2 листопада.

Раніше адвокат повідомляляв, що харківські «беркутівці» не являлись на суди в справах Євромайдану.

Нагадаємо, що наприкінці липня в Києві затримали колишнього «беркутівця», підозрюваного в нападі на Автомайдан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: