У Генпрокуратурі заявили, що не в курсі про втечу до Росії чотирьох екс-«беркутівців»

Читать на русском
Прокурор відділу ГПУ Олександр Ковальчук заявив, що не має підтвердження інформації про втечу до Росії чотирьох колишніх бійців спецпідрозділу Беркут.

Генеральна прокуратура не має підтвердження інформації про втечу до Росії чотирьох колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», яких підозрюють у вбивствах активістів Майдану.

Про це заявив прокурор відділу ГПУ Олександр Ковальчук в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ця інформація зараз перевіряється... Зараз зроблені відповідні запити. У нас офіційних даних про те, що вони виїхали в Росію, немає», - зазначив Ковальчук.

При цьому він уточнив, що відповідна інформація повинна надійти від Держприкордонслужби України.

Раніше повідомлялося, що звільнений Апеляційним судом Києва колишній боєць «Беркута» Віталій Гончаренко і ще троє його колишніх колег втекли до Росії. Про це він і інші колишні співробітники харківського батальйону «Беркут» заявили, опублікувавши відеозвернення на Youtube, яке записали нібито на території Росії.

Також раніше стало відомо, що дванадцять екс-бійців київського спецпідрозділу «Беркут», які підозрюються в розстрілі активістів євромайдан, проживають на території Росії. Десять з них отримали російське громадянство, ще двом надали дозвіл на проживання в статусі біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: