Суд оголосив вирок у «справі 2 травня»

Читать на русском
Згідно з рішенням суду, підсудні у справі про заворушення на Грецькій площі, активісти Куликова поля підлягають виправданню за недоведеністю провини.

Чорноморський міський суд оголосив вирок у трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє УНН, передає «Слово і Діло».

Суд оголосив вирок 19 проросійським активістам, п'ятеро з яких перебувають у СІЗО. Це Сергій Долженков, Сергій Корчинський, Владислав Романюк і громадяни Росії Євген Мефьодов і Максим Сакаулов.

В ООН кваплять Україну з розслідуванням справ Майдану та «2 травня»Доповідь ММ ООН охоплює період з 16 лютого по 15 травня 2017 року та містить результати спостережень і рекомендації щодо ситуації з правами людини у Україні.

Згідно з рішенням суду, підсудні у справі про заворушення на Грецькій площі, активісти Куликова поля підлягають виправданню за недоведеністю провини.

Раніше будівлю суду в Чорноморську оточили бійці Нацгвардії та правоохоронці, щоб не допустити провокацій і зіткнень.

Відзначається, що суд не взяв до уваги показання свідка Посміченка, незважаючи на те, що він був одним із важливих свідків. Також суд, посилаючись на судову практику, не бере до уваги частину доказів «через неприпустимість методів їх отримання».

Фото- та відеодокази звинувачення суд назвав сумнівними, оскільки вони «мали ознаки монтажу». Оригінали відео суду не надали.

Крім того, на думку суду, переконливі докази причетності попередньої влади до подій 2 травня 2014 року не були надані.

Як відомо, 2 травня 2014 року під час масових заворушень в Одесі загинули 48 людей і понад 200 отримали поранення. Згідно з висновками слідчої комісії, масові заворушення були організовані й сплановані заздалегідь.

Нагадаємо, що в Одесі раніше повідомляли про проведення ексгумації тіл шести загиблих.

Як відомо, РФ надала громадянство фігуранту «справи 2 травня» в Одесі й відмовляється його видавати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: