У Нацполіції відповіли, чому екс-«беркутівці», справи щодо яких передані до суду, продовжують службу

Читать на русском
У Нацполіції зазначили, що українське законодавство передбачає презумпцію невинності: людина вважається невинною і не може нести кримінальне покарання, поки її вина не буде визнана судом.

Колишні співробітники харківського спецпідрозділу «Беркут» Андрій Хандрикин і Володимир Рияко, справи яких за звинуваченням у скоєнні злочинів проти активістів та журналістів під час «Революції Гідності» направлені до суду, пройшли атестацію і продовжують службу в батальйоні поліції особливого призначення.

Про це повідомив старший спеціаліст відділу комунікацій ГУ Нацполиции в Харківській області Олексій Свиридов в відеокоментарі, поширеному в четвер, 20 квітня, передає «Слово і Діло».

«Зазначені працівники пройшли переатестацію на загальних підставах та згідно з висновками атестаційних комісій призначені на посади поліцейських в батальйоні поліції особливого призначення, де продовжують нести службу», - сказав Свиридов.

Він нагадав, що українське законодавство передбачає презумпцію невинності: людина вважається невинною і не може нести кримінальне покарання, поки його вина не буде визнана судом.

«Їх подальшу долю вирішить суд і ми виконаємо це рішення відповідно до чинного законодавства», - підкреслив Свиридов.

Як повідомлялося, екс-боєць харківського «Беркута» Хандрикин звинувачують у катуванні учасників Майдану 20 січня 2014 на вулиці Грушевського в Києві (ч. 2 ст. 127 КК України). Інший харківський екс-беркутівець Ст. Рияко є фігурантом у кримінальній справі про перевищення службових повноважень (ч. 1 ст. 365 КК України) під час інциденту між працівниками міліції та знімальною групою Hromadske, що стався на блокпосту «Пісочин» 28 січня 2015р.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України передала в суд обвинувачення по трьом колишнім співробітникам спецпідрозділу «Беркут» у побитті активістів Євромайдана на колонаді стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві.

Також суд Києва продовжив термін слідчого експерименту у справі п'ятьох екс-бійців спецпідрозділу «Беркут» звинувачують у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року. Пізніше він переніс розгляд кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: