В ЮНЕСКО занепокоєні незаконним бурінням скелі під «Ластівчиним гніздом»

Читать на русском
РФ розпочала проведення незаконних розкопок та інженерних геологічних робіт на скелі, де розташований пам'ятник національного значення палац Ластівчине гніздо.

РФ розпочала проведення незаконних розкопок та інженерних геологічних робіт на скелі, де позташований пам'ятник національного значення палац «Ластівчине гніздо» на території Криму.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб із посиланням на доповідь ЮНЕСКО, передає «Слово і Діло».

У РФ погрожують знести «палаци українських олігархів» на Ай-ПетріУ анексованому Криму на плато Ай-Петрі, крім майданчика торгових кіосків, де вже йде добровільний демонтаж, розташовані елітні особняки, що належать українським чиновникам і олігархам.

Відзначається, що українська влада не давала згоди на проведення робіт. Крім того, окупаційна влада проводить роботи на території між Цементною слобідкою та автотрасою Керч-Феодосія в зв'язку з будівництвом під'їзних доріг до майбутнього Керченського мосту. В результаті цих розкопок були знищені фрагменти стародавнього Тиритакського оборонного валу.

Запуск ракет над Чорним морем: навіщо РФ затіяла навчання в КримуРФ проводить мілітаризацію Криму, а півострів уже заповнений такою кількістю зброї, що є не в кожній європейській державі. Наразі на окупованій території стартували чергові військові навчання. Для чого – розповіли експерти.

Згідно з доповіддю, загалом у 2017 році Міністерство культури Росії видало 13 дозволів на проведення археологічних розкопок в окупованому Криму та два дозволи на проведення робіт у Севастополі.

«Це є грубим порушенням Гаазької конвенції 1954 року про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту. Конвенція та Перший протокол до неї (1954 року) забороняють проведення будь-яких археологічних розкопок на окупованій території, а також будь-які зміни культурних цінностей», – йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, які порушення знайшла українська сторона на бурових станціях в анексованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: