В окупованому Криму знову обшуки та затримання

Читать на русском
За даними місцевих активістів, Параламов – мусульманин, у нього четверо неповнолітніх дітей, заробляє торгівлею на ринку. Чоловік не мав судимостей.

Російські силовики 13 вересня провели обшук у будинку Рената Параламова в кримському селищі Нижньогірський та затримали його.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

За його словами, після обшуку силовики забрали Параламова із собою, ймовірно, до управління ФСБ Росії з питань Криму в Сімферополі.

Як повідомляють місцеві активісти, Параламова звинувачують у тероризмі. За їхніми даними, Параламов – мусульманин, у нього четверо неповнолітніх дітей, заробляє торгівлею на ринку. Чоловік не мав судимостей.

Канада закликала звільнити ЧийгозаМіністерство закордонних справ Канади закликало Росію звільнити засудженого на вісім років колонії заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та інших політичних в'язнів.

«Не закликав, не здійснював, не поширював, не зберігав», – пише в Facebook активіст Bint Ummah.

Як відомо, після анексії Криму російська влада регулярно проводить обшуки у кримських татар та переслідує їх, адже багато хто з них налаштований проукраїнськи.

Нещодавно Європейський Союз закликав звільнити засудженого в окупованому РФ Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Також Євросоюз не визнає «губернаторські вибори», які пройшли 10 вересня в окупованому Севастополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: