Прокуратура порушила справу щодо катування українського громадянина в окупованому Криму

Читать на русском
Прокуратура Криму розпочала кримінальне провадження за фактом катування представниками окупаційної влади громадянина України Рената Параламова.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом низки злочинів насильницької спрямованості представниками окупаційної влади щодо громадянина України Рената Параламова.

Про це повідомила прес-служба відомства за результатами розгляду звернення виконувача обов’язків міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, передає «Слово і Діло».

Вказане кримінальне провадження розпочате за попередньою правовою кваліфікацією за ст. ст. 127 (катування), 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 162 (порушення недоторканності житла), 373 (примушування давати показання) КК України.

Під час слідства буде встановлено всі обставини події та особи, які причетні до протиправних дій щодо Рената Параламова.

Нагадаємо, вранці 13 вересня в кримському селищі Нижньогірське в будинку Параламова провели обшук, який силовики назвали «обстеженням і слідчими діями».

Родичі й адвокати кримця Рената Параламова, якого знайшли 14 вересня на автовокзалі Сімферополя після того, як напередодні його відвезли в невідомому напрямку люди в масках, повідомили, що Параламова сильно побили – «до нерухомого стану».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: