Євросоюз відреагував на вирок Чийгозу в окупованому Криму

Читать на русском
ЄС закликав звільнити засудженого в окупованому РФ Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Європейський Союз закликав звільнити засудженого в окупованому РФ Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це йдеться в заяві, поширеній Європейською службою зовнішніх зв'язків, передає «Слово і Діло».

«Європейський Союз послідовно стежив за справою Чийгоза й наполягав на його звільненні. Цей заклик ми повторюємо сьогодні», – йдеться в повідомленні.

В ЄС також наголосили, що очікують зняття звинувачень із другого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, а також закликали звільнити всіх затриманих на території окупованого Криму та РФ громадян України.

Нагадаємо, 11 вересня російський суд в окупованому Криму визнав винним заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в «організації масових заворушень» 26 лютого 2014 року. Чийгоза засудили до восьми років колонії загального режиму.

Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти.

Як відомо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє боротися за звільнення Чийгоза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: