У МВФ вважають, що українцям немає сенсу раніше виходити на пенсію

Читать на русском
МВФ погодив з українським урядом мету пенсійної реформи - гідний рівень виплат та більш пізній вихід на пенсію.

МВФ погодив з українським урядом мету пенсійної реформи - гідний рівень виплат та більш пізній вихід на пенсію.

Про це повідомив перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон в інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Існує пропозиція уряду щодо пенсійної реформи, яка була обговорена з командою МВФ. Також ми домовилися з урядом про декілька цілей пенсійної реформи, як гідний рівень пенсійних виплат і більш пізній вихід на пенсію. Зараз нам треба зрозуміти, куди рухається законотворчий процес», - заявив Ліптон.

МВФ, Гройсман і пенсії: що насправді змінить пенсійна реформа і що цікавить кредиторівМВФ дав згоду на пенсійну реформу, а прем’єр узяв реалізацію змін під особисте керівництво. Чи відбудуться зміни для пенсіонерів і чи вдасться ліквідувати дефіцит ПФ завдяки реформі – Слово і Діло з’ясувало з експертами.

За словами заступника голови МВФ, українцям немає ніякого сенсу виходити на пенсію в більш ранньому віці, щоб отримувати малі пенсійні виплати, які не здатні забезпечити гідне і стабільне життя.

«Потрібно це вирішити за рахунок пенсійної реформи», - додав Ліптон.

Ліптон нагадав, що проведення пенсійної реформи, заходи щодо прискорення приватизації, а також забезпечення конкретних результатів в боротьбі з корупцією є основними критеріями для чергового перегляду програми співпраці МВФ з Україною.

Нагадаємо, міністр соцполітики Андрій Рева пояснив, чому більше двох третин пенсіонерів отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму.

Також став відомий розмір максимальної пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: