Рева пояснив, чому понад дві третини пенсіонерів отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму

Читать на русском
З 12 мільйонів пенсіонерів 8,5 мільйонів сьогодні отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму тому, що їм з 2008 року не перераховували пенсії.

В Україні з 12 мільйонів пенсіонерів 8,5 мільйонів отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму.

Про це міністр соціальної політики Андрій Рева сказав у понеділок, 4 вересня, в ефірі ICTV, передає «Слово і Діло».

«У нас із 12 мільйонів пенсіонерів 8,5 мільйонів сьогодні отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму не тому, що люди не заробили пенсію, а тому, що їм з 2008 року не перераховували пенсії», – сказав Рева.

За його словами, це все тому, що сама пенсійна система та її параметри були такими, що всі ресурси направлялися на пенсіонерів, які щойно вийшли на пенсію, а на інших грошей не вистачало.

«Склалася ситуація, коли людині, що пішла на пенсію, виплачували максимально, але за 2-5 років вона починала скочуватися в бідність, і що довше вона живе, то біднішою стає. У цій системі закладений страшний цинічний принцип: якщо ти довго живеш, то це твоя проблема», – сказав міністр.

Він пояснив, що пенсійна реформа передбачає підвищення пенсійних виплат, але найбільші доплати до пенсій будуть саме в тих людей, які вже давно вийшли на пенсію, а не навпаки.

Раніше повідомлялося, що в Україні максимальна пенсія нині не перевищує 10 тисяч 740 гривень.

Також зазначимо, депутати Верховної Ради протягом сьомої сесії VIII скликання сконцентруються на 5 реформах, серед яких і пенсійна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: