У Мінсоцполітики назвали розмір максимальної пенсії

Читать на русском
За словами заступника міністра соціальної політики, з 2011 року в Україні немає жодної пенсії, що перевищує 10 740 гривень.

В Україні максимальна пенсія нині не перевищує 10 тисяч 740 гривень.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір під час прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«На сьогодні максимальна пенсія складає 10 тисяч 740 гривень», – зазначив Шамбір.

Він додав, що починаючи з 2011 року жодної пенсії, яка призначається в розмірі більш ніж 10 740 гривень, немає.

«Є пенсії, які призначені до цього (року – ред.). Вони дещо більші, але, знову ж таки, зважаючи в кого», – наголосив заступник міністра.

На репліку журналістів щодо високих пенсій суддів заступник міністра відповів: «Ще раз хочу сказати, що пенсій у нас немає більше 10 тисяч 740 гривень. У суддів є така виплата, як щомісячне довічне грошове утримання ... Але це не пенсія. Я згоден, що питання є, але на сьогодні шановні депутати ухвалили такий закон. Іншого нічого не можу сказати».

Володимир АрешонковНародний депутат України
Арешонков обіцяє «боротися до кінця» за підвищення пенсій чорнобильцямСказано 18 серпня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що депутати вже запропонували чимало правок до закону про пенсійну реформу, які можуть його знівелювати.

Зазначимо, Центр протидії корупції знайшов у депутата Костянтина Жеваго пенсію у швейцарських франках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: