Миротворці ООН на Донбасі: плани РФ щодо ОРДЛО обернулися проти самого Путіна

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Гучні заяви Путіна про миротворчу місію в ОРДЛО та постачавки американської зброї українській армії свідчать про одне – керівництво Кремля серйозно нервує.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Криза на Донбасі, безумовно, негативно впливає на ситуацію в Україні. Але всі путінські плани та «багатоходівки» щодо ОРДЛО поки обернулися проти нього самого. Ідея запхати терористичні республіки до складу України на умовах федералізації, змін до КУ та проведення виборів з тріском провалилася», – констатував Березовець.

Утримання ОРДЛО обходиться РФ у незначні 2 мільярди доларів щорічно, але ціна прайсу непомірно зросла, й у першу чергу через жорсткість санкцій.

Експерт зазначив, що план вирішити все з Трампом також провалився, як і інші «геніальні» задуми Путіна.

«Щодо озвученої загрози з приводу того, що зброя з ОРДЛО потрапить до інших регіонів, то в першу чергу, зважаючи на Сирію, хто контролює Керченську протоку та теплі відносини з Туреччиною, президент РФ натякає, що «стволи» з ОРДЛО можуть виплисти там», – припустив політтехнолог.

Експерт додав, що якщо не брати до уваги Придністров'я через логістичні складнощі, то залишається Північна Корея, яка має суходільний кордон з РФ.

Чи допоможуть Україні миротворці ООНВведення «блакитних касок» у зону конфлікту не завжди допомагає припинити бойові дії, прикладом є ситуація в Сомалі.

«І де це буде особливо боляче для американців. І куди російський гібридний «супермаркет» може поставити все, а особливо системи залпового вогню проти Південної Кореї. Президент РФ загрався. Трамп – це поки ще не Рейган, але Путін уже точно не Брежнєв чи Андропов. Одна справа вислати американських дипломатів з РФ, інша – кинути виклик, погрожуючи кишеньковими терористами з ОРДЛО», – підкреслив він.

Резюмуючи, експерт звернув увагу на те, що такі зміни в поведінці керівництва РФ говорять про те, що Україна впритул наблизилася до отримання американської летальної зброї.

Як відомо, президент України Петро Порошенко заявив, що має намір ініціювати введення миротворчої місії ООН на Донбас на сесії Генасамблеї ООН у вересні. Це питання обговорювалося також із головою Пентагону.

Нагадаємо, в Кремлі заявили, що введення миротворців на Донбас – доречна ініціатива.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: