Клімкін пояснив, навіщо Путіну миротворці на Донбасі

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав шизофренією ініціативи Кремля щодо миротворчої місії.

Москва за допомогою миротворчої місії ООН на Донбасі домагається визнання та легалізації підтримуваних нею терористів на окупованих територіях.

Про це заявив у інтерв'ю «Укрінформу» міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

Путін, миротворці та Донбас: чому Україна може опинитися в програшіПро введення миротворчого контингенту на Донбас говорилося давно, але зараз для України це може бути пасткою.

«Це очікувана маніпуляція, яка перш за все полягає в тому, що Росія прагне до визнання підтримуваних нею терористів на окупованій частині Донбасу. Це марна спроба перевести весь мирний процес в якусь віртуальну реальність. І збити все те, чого ми досягли за цей час за допомогою наших партнерів», – сказав міністр.

За його словами, умови Кремля з розміщенням миротворців тільки не далі лінії розмежування й недопуск їх до кордону говорить про намір заморозити конфлікт.

«Це вже реальний шлях до заморожування тієї ситуації, яка є. Тобто тут маємо прагнення Росії легалізувати свою колонію, свій протекторат на окупованій частині Донбасу», – підкреслив Клімкін.

Також він різко розкритикував умови Кремля щодо Донбасу.

«Більше того, я вбачаю в цьому й елемент своєрідної політичної шизофренії. Москвою нібито декларується прагнення допомогти ОБСЄ. Але як? Розмістивши миротворців лише уздовж лінії розмежування! Це ж навпаки, лише ускладнить роботу СММ, тому що не можна мати дві місії з різним територіальним мандатом. Це таке безумство, що одночасно і смішно, і сумно...», – додав голова МЗС.

Нагадаємо, 5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що підтримує присутність миротворців ООН на Донбасі, і назвав низку умов, які вже різко розкритикували в Україні.

Раніше повідомлялося, що Німеччина підтримує розміщення миротворців в усій зоні АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: