Соціологи розповіли, чи підтримують кияни дії Саакашвілі

Читать на русском
Кияни негативно поставилися до дій як силових органів, так і лідера партії Рух нових сил, екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі та його прихильників у ситуації з перетином українського кордону.

Кияни негативно поставилися до дій як силових органів, так і лідера партії «Рух нових сил», екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі та його прихильників у ситуації з перетином українського кордону.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром досліджень і комунікацій Active Group, повідомляє «Слово і Діло».

Від любові до ненависті: друзі та вороги СаакашвіліВ Україні Саакашвілі має не лише власну політичну партію, але й потужну підтримку низки популярних політиків. «Слово і Діло» вирішило розібратися, хто підтримує Саакашвілі в Грузії та Україні і хто є його опонентом.

Опитування показало, що дії Саакашвілі на пункті пропуску «Шегині» схвалюють лише менш ніж третина респондентів: 12,3% опитаних повністю схвалюють, 11,1% – скоріше схвалюють. 23,2% респондентів повністю підтримують дії силових органів у тій ситуації, а 16,5% – частково.

Щодо законності дій учасників конфлікту, то 19,4% опитаних назвали законними дії Саакашвілі та його прихильників, а 41% – вказали, що законними були дії правоохоронних органів. Тим часом третина респондентів вважають практично будь-які дії правоохоронних структур апріорі законними.

Чи погодиться Грузія обміняти Саакашвілі на Черновецького?Україна оголосила в розшук Черновецького, що, як пишуть ЗМІ, давно проживає в Грузії. Тим часом Грузія направила запит до України про видачу Саакашвілі. Чи можливий обмін, розбиралися експерти.

Відповідаючи на запитання про свою готовність взяти участь у протестах за закликом Саакашвілі, сказали, що готові до цього, лише 7,5% опитаних киян, ще 4,22% – вказали, що вони, скоріш за все, вийдуть на акцію.

Крім того, опитування показало, що кияни ззагалом не підтримують позбавлення Саакашвілі українського громадянства: повністю підтримують 32,7%, 3,8% – скоріше підтримують, у той час як 63,4% або не підтримують це рішення (39,8%), або не можуть визначитися (23,6%).

Водночас, відповідаючи на запитання про те, як українська влада має вчинити із Саакашвілі зараз, 27,9% опитаних киян сказали, що його необхідно екстрадувати до Грузії, а 18,5% – запропонували повернути йому громадянство України.

Експрес-опитування киян проходило 11-12 вересня в рамках проекту «Міський омнібус». Загалом були опитані тисяча п'ятсот двадцять три респонденти, статистична похибка не перевищує 2,6%.

Нагадаємо, Саакашвілі розповів, коли приїде рятувати Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: