ГПУ розслідує розкрадання мільйонів працівниками Верховної Ради

Читать на русском
Співробітників апарату Верховної Ради підозрюють у розкраданні 15,8 мільйона гривень при закупівлі послуг із реконструкції системи опалення.

Генеральна прокуратура підозрює співробітників апарату Верховної Ради в розкраданні 15,8 мільйона гривень під час закупівлі послуг із реконструкції системи опалення.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на матеріали суду, «Слово і Діло».

Видання зазначає, що Головне слідче управління ГПУ здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом розкрадання посадовими особами апарату Ради коштів державного бюджету в особливо великих розмірах, виділених на реконструкцію систем опалення-холодопостачання та зміни нагрівальних приладів в адміністративних будівлях парламенту.

Посадовців Мукачівської міськради звинувачують у розкраданні майже 5 мільйонівЯк з'ясували поліцейські, посадовці під час тендерних торгів придбали 20 міських автобусів за завищеними цінами.

«Також правоохоронці розслідують факт зловживання службовим становищем посадовими особами Управління справами апарату парламенту в інтересах ТОВ «Вулвер» під час закупівлі та виконання робіт із реконструкції системи опалення та охолодження», – йдеться в публікації.

За даними видання, розслідування встановило, що посадові особи Управління справами парламенту спільно з директором ТОВ «Вулвер» організували схему розкрадання коштів державного бюджету, виділених на реконструкцію систем опалення-холодопостачання й заміни нагрівальних приладів фанкойлами в адміністративних будинках апарату Ради, розташованих на вулиці Шовковичній, 2 і 4, загальна вартість яких становила 15 830 000 гривень.

«Досудове слідство встановило, що 12 липня 2016 року Управлінням адміністративними будівлями справами апарату Ради оголошений тендер на закупівлю робіт із реконструкції системи опалення-холодопостачання, але дата розкриття тендерних пропозицій неодноразово переносилася на підставі усних зауважень посадових осіб апарату парламенту», – повідомляє видання.

Омелян назвав масштаби розкрадань на «Укрзалізниці»Омелян порівняв сучасний стан «Укрзалізниці» з тим, що було за часів керівництва Георгія Кірпи.

Також уточнюється, що в подальшому розпорядженням першого заступника керівника апарату- керуючого справами Петра Боднара від 9 вересня 2016 року кошти з бюджету Управління адміністративними будівлями, які призначені на закупівлю робіт, були передані в безпосереднє розпорядження Управління справами апарату Ради, що стало причиною скасування тендера.

«Разом із тим до скасування тендера Управлінням адміністративними будівлями самостійно оголошені торги в системі ProZorro на роботи з реконструкції системи опалення-холодопостачання. Очікувана сума договору становила 16 370 000 гривень», – наголошується в повідомленні.

Також зазначено, що згодом договір на суму 15 830 412 гривень був підписаний із ТОВ «Вулвер».

Генпрокуратура почала розслідувати цей злочин і за рішенням суду отримала доступ до рахунків ТОВ «Вулвер» і до фінансових операцій підприємства.

Раніше прокуратура провела обшуки в депутата Київради.

Також повідомлялося, що чиновник «Укрзалізниці» погорів на багатотисячному валютному хабарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: